Zandstralen & Metalliseren

Onze hoofdwerkzaamheden zijn gericht op kleine en middelgrote industrie, maar ook de particulier of oldtimerliefhebber kan bij ons terecht met te zandstralen en metalliseren onderdelen.

ZANDSTRALEN

Wenst u stalen, aluminium of natuursteen onderdelen zo grondig mogelijk te reinigen? Wij staan u graag bij met onze deskundigheid om het beoogde resultaat te bereiken.

Bij het zandstraalproces worden staalkorrels onder hoge druk afgevuurd op het te reinigen oppervlak. Op deze manier ontdoet men de te behandelen onderdelen van verf, roest en andere verontreinigingen. De straaldruk is variabel af te stellen zodat ook kwetsbare stukken veilig kunnen gezandstraald worden.

Het door ons gebruikte straalmateriaal is staalkorrel, dit heeft zowel voordelen voor het milieu als het rendement van de installatie.

Onze klanten bestaan uit zowel industrie als particulieren.

INDUSTRIE

Onze straalcabine heeft een oppervlakte van 8x4x3m, een variabele straalcapaciteit tot 8 bar en is voorzien op makkelijke toegang voor zware en grote constructiedelen.

De werkplaats isĀ  goed toegankelijk voor vrachtwagens, uitgerust met een 5 ton rolbrug en beschikt over een opslagcapaciteit van 1500m2.

Zaken die wij frequent uitvoeren zijn oa. het zandstralen en opruwen van constructiewerk, profielen ontdoen van walshuid en het verwijderen van coatings en roest.

Wij staan echter ook klaar om in samenspraak met u het gewenste resultaat te verwezelijken bij meer gespecialiseerde materialen als natuursteen en zachtere metalen. Grotere ladingen en strikte deadlines zijn geen probleem.

PARTICULIEREN

U kan bij ons terecht voor het zandstralen en metalliseren van allerlei onderdelen in kleine hoeveelheid zoals oude radiatoren, te renoveren smeedwerk, hekken, enz…

Onze achtergrond ligt niet enkel in het zandstralen, maar ook in het restaureren van klassiekers.

U kan bij ons uw koetswerk laten zandstralen en professioneel advies inwinnen voor nabehandelingen.

Indien nodig voeren wij ook de laswerken aan de gezandstraalde carrosserie uit. Ook het afleveren van een professioneel gelakt koetswerk, klaar voor montage, is mogelijk.

Voor verdere informatie betreffende oldtimers, verwijzen wij u graag door naar de pagina Restauraties.

METALLISEREN

Wie zijn gezandstraalde onderdelen van een extra beschermlaag wenst te voorzien, kan bij ons ook terecht voor metallisatie.

Metalliseren is een vorm van verzinken waarbij een legering van zink en aluminium op het gezandstraalde oppervlak wordt aangebracht met een speciaal spuitpistool.

Het resultaat is een goed hechtende laag die optimaal beschermt tegen roest en weersinvloeden.